Καλέστε μας 24/7213.090.5811
episkeves24@gmail.com

Συνηθισμένες βλάβες πλυντηρίων ρούχων και τρόποι αντιμετώπισης

Συνηθισμένες βλάβες πλυντηρίων ρούχων και τρόποι αντιμετώπισης

H #1 από τις πιο συνηθισμένες βλάβες πλυντηρίων ρούχων: Το πλυντήριο δεν ξεκινάει

Από τις πιο Συνηθισμένες βλάβες πλυντηρίων ρούχων είναι όταν το πλυντήριο δεν ξεκινάει. Πριν καλέσετε τους ειδικούς:

 • Κάντε έλεγχο στο καλώδιο τροφοδοσίας που βρίσκεται πίσω από τη ροδέλα για να είσαστε σίγουροι ότι είναι συνδεδεμένο. Λόγω των κραδασμών πάντα υπάρχει η περίπτωση της αποσύνδεσης. 
 • Ο διακόπτης στο γενικό πίνακα του σπιτιού έχει πέσει. Επαναφέρετε στον πίνακα ηλεκτρικών αφού πρώτα βρείτε το σωστό  διακόπτη, και ανασηκώστε τον στη θέση “On”.
 • Έχει χαλάσει ο διακόπτης της πόρτας του πλυντηρίου. Κλείστε καλά το καπάκι και και προσέξτε το μέρος του διακόπτη στην πόρτα να “κουμπώσει” καλά με το σώμα του πλυντηρίου .
 • Ο διακόπτης του πλυντηρίου έχει χαλάσει. Αν το μηχάνημα στην θέση “On” δεν λειτουργεί τότε μπορεί να έχει χαλάσει ο διακόπτης. Πιέστε με λίγη παραπάνω δύναμη μήπως έχει πάρει σκόνες και ίσως λειτουργήσει.

#2 Το πλυντήριο ρούχων δεν καθαρίζει επαρκώς τα ρούχα

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα πλύσης ρούχων, επειδή το παρατηρείτε μόνο μετά την εκτέλεση των ρούχων μέσα από έναν πλήρη κύκλο. Αφού πλύνετε τα ρούχα σας, βλέπετε τα υποτιθέμενα καθαρά σας ρούχα που καλύπτονται με χνούδια, τρίχες και άλλες “βρομιές”.

 • Αποφύγετε την υπερφόρτωση του κάδου σας. Μια υπερβολικά πλήρης πλύση δεν έχει αρκετό χώρο για το καθαρό νερό ξεβγάλματος για να τραβήξει το απορρυπαντικό και της βρωμιές.
 • Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας για συγκεκριμένα μέγιστα φορτίου.
 • Χρησιμοποιήστε λιγότερα απορρυπαντικά. Πάρα πολύ απορρυπαντικό μπορεί να ξαναβάλει τα χνούδια και άλλες ακαθαρσίες στο ρούχο, αντί να το βγάλει έξω.
 • Πλένετε είδη που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα, όπως κουβέρτες, κρεβάτια γάτας και σκύλου. Εάν το φορτίο κατοικίδιων ζώων είναι ιδιαίτερα βρώμικο, καθαρίστε το πλυντήριο με το χέρι μετά το πλύσιμο.

H #3 από τις συχνότερες βλάβες πλυντηρίων ρούχων: Το πλυντήριο δεν στεγνώνει τα ρούχα

Είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα πλυντηρίου, η λεκάνη να έχει στραγγίσει από το νερό αλλά να αρνείται να γυρίσει. Η περιστροφή με υψηλό ρυθμό ταχύτητας είναι η ενέργεια που πιέζει το νερό από τα ρούχα έτσι ώστε να μπορεί να στεγνώσει στο στεγνωτήριο.

 • Προσπαθήστε να αναδιανείμετε τα ρούχα στο εσωτερικό της μπανιέρας. Όταν ο κάδος είναι εκτός ισορροπίας, θα σταματήσει αυτόματα μέχρι να μπορέσετε να βγάλετε τα ρούχα πίσω σε ισορροπία. Μετά την ανακατανομή των ενδυμάτων, κλείστε ξανά το καπάκι. Το μηχάνημα πρέπει να αρχίσει να περιστρέφεται αυτόματα αν η κατανομή φορτίου είναι σωστή. Τα φορτία που περιλαμβάνουν υλικά υψηλής απορρόφησης, όπως πετσέτες, σεντόνια και παχιά ρούχα, όπως τα τζιν και τα πουλόβερ, συχνά εξισορροπούνται.
 • Ελέγξτε τη στάθμη του μηχανήματος στο πάτωμα. Μια μηχανή εκτός επιπέδου θα σταματήσει να περιστρέφεται. αυτή η ενέργεια προγραμματίζεται στο πλυντήριο ρούχων σας για ασφάλεια. Ελέγξτε το επίπεδο του μηχανήματος με ένα επίπεδο φυσαλίδας και επαναφέρετε το μηχάνημα στο επίπεδο ρυθμίζοντας τα πόδια.
 • Ελέγξτε την αποστράγγιση και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Τα μικρά αντικείμενα ενδέχεται να φράξουν το σύστημα αποστράγγισης του μηχανήματος. Ενδέχεται να μπορείτε να ελέγξετε την αντλία αποστράγγισης του πλυντηρίου χωρίς να το αφαιρέσετε. Τέλος, ο σωλήνας αποστράγγισης που οδηγεί από το πίσω μέρος της μηχανής σε σημείο αποστράγγισης μπορεί να είναι φραγμένος.

 

H #4 από τις συχνότερες βλάβες πλυντηρίων ρούχων: Το πλυντήριο κάνει δυνατούς θορύβους

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα της μηχανής πλυσίματος είναι όταν η περιφορά του κάδου προκαλεί θόρυβο κατά τη διάρκεια των κύκλων ανάδευσης ή περιστροφής. Επιδιορθώστε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, καθώς η χαμένη κίνηση μπορεί να προκαλέσει ζημιά και να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

 • Τα ρουλεμάν των σωλήνων, που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μπανιέρα, μπορεί να φθαρούν και να χρειάζονται αντικατάσταση.
  Εάν το πλυντήριο κάνει κτύπημα ήχου, τα έδρανα μπορεί να χρειαστούν λίπανση.
 • Ο ιμάντας κίνησης του κινητήρα του πλυντηρίου ή η τροχαλία μπορεί να φθαρεί. Πρόκειται για μια μάλλον εμπλεκόμενη επισκευή, όπου πρέπει να αφαιρέσετε ένα σημαντικό τμήμα της μηχανής για να φτάσετε στον κινητήρα.
 • Ο ιμάντας της τροχαλίας αντλίας μπορεί να είναι ραγισμένος, φθαρμένος ή με άλλο τρόπο εκτός σχήματος. Συχνά η ζώνη θα μυρίζει σαν καουτσούκ καύση, πάρα πολύ.
 • Σκεφθείτε να αγοράσετε ένα μαξιλάρι κατά των δονήσεων. Ανεξάρτητος έλεγχος έδειξε ότι τα μαξιλάρια πάχους τριών ιντσών κάνουν εξαιρετική δουλειά για να υποχωρήσουν οι κούνημα και οι κραδασμοί. Αν και δεν είναι φθηνά, αυτά τα μαξιλάρια μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη μείωση της μετάδοσης των κραδασμών στο σπίτι σας.

Όπως είναι φυσικό όλες οι ηλεκτρικές συσκευές κάποια στιγμή εμφανίζουν βλάβες με την πάροδο του χρόνου. Οι βλάβες αυτές εμφανίζονται αργά ή γρήγορα ανεξάρτητα από τη μάρκα ή το πόσο ακριβή ήταν η συσκευή όταν την αγοράσατε. Το episkeves24.gr έρχεται να λύσει το πρόβλημα αυτό. Ερχόμαστε στον χώρο σας (σπίτι ή επιχείρηση) για την επισκευή σε οποιαδήποτε από τις οικιακές συσκευές σας όπως την τηλεόραση, το ψυγείο,το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, την ηλεκτρική κουζίνα, κλιματιστικό κ.ά. και αναλαμβάνουμε να τις επισκευάσουμε γρήγορα και και αξιόπιστα.

 Επικοινωνήστε μαζί μας!

Share this post?

About Author

Στάθης Σταθάτος

Τεχνικός στην επισκευή οικιακών συσκευών, καλύπτουμε όλες τις βλάβες 24 ώρες το 24ωρο σε όλη την Αθήνα και Αττική

Comment (1)

 1. Μαριος

  Δεκ 05, 2019

  ευχαριστώ παιδιά

Add Your Comment

Call Now Button