Καλέστε μας 24/7213.090.5811
episkeves24@gmail.com

5 Ηλεκτρολογικά Θέματα που πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε Ανακαίνιση

5 Ηλεκτρολογικά Θέματα που πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε Ανακαίνιση

5 Ηλεκτρολογικά Θέματα που πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε Ανακαίνιση

Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, ή κάποιον χώρο μέσα σε αυτό ή χτίζετε το σπίτι των ονείρων σας, ένα από τα πρώτα στάδια είναι να προγραμματίσετε την ηλεκτρική του καλωδίωση. Ενώ σχεδιάζετε, μην ξεχάσετε να εξετάσετε τις λεπτομέρειες που θα σας κρατήσουν το σπίτι και τα ηλεκτρονικά σας ασφαλή και θα προσθέσετε ευκολία στην καθημερινή σας ζωή. Οι Ηλεκτρολόγοι Αθήνα μπορούν να σας παράσχουν καθοδήγηση και να ολοκληρωθεί το έργο στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας.

1. Ετοιμάστε ένα σχέδιο φωτισμού

Ο φωτισμός είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για τη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου διαβίωσης. Ένα σχέδιο φωτισμού θα πρέπει να εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο φωτίζεται ο χώρος, καθώς και τη συγκεκριμένη εφαρμογή για την οποία προορίζεται. Ευτυχώς, σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από βολβούς και φωτιστικά για να διαλέξετε.

2. Προσθέστε φωτισμό ασφαλείας

Ένα φως που ανιχνεύει την κίνηση μπορεί να σταματήσει κάποιον πιθανό εισβολέα που τριγυρνάει στην ιδιοκτησία σας. Ο αισθητήρας θα ανιχνεύσει την κίνηση και θα ενεργοποιήσει τους προβολείς για να τρομάξει. Ο φωτισμός ανίχνευσης κίνησης σας παρέχει επιπλέον ασφάλεια και ευκολία φωτίζοντας τη βεράντα σας όταν φτάσετε στο σπίτι τη νύχτα.

3. Αναβαθμίστε τον ηλεκτρικό πίνακα

Αν βάζετε μια προσθήκη στο σπίτι σας που θα αυξήσει την ηλεκτρική τάση, θα χρειαστεί να έχετε έναν εγκεκριμένο ηλεκτρολόγο να προσθέσετε επιπλέον διακόπτες. Αν ο πίνακας σας είναι παλιός ή κατεστραμμένος, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος πυρκαγιάς και η στιγμή της ανακαίνισης είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε αναβάθμιση στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σας.

4. Καλωδίωση αλουμινίου

Όταν ανοίγετε τοίχους και τρύπες κατά την ανακαίνισή σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκευάσετε την επικίνδυνη καλωδίωση αλουμινίου με χαλκόσωλήνες. Εκτιμάται ότι περισσότερες από 450.000 κατοικίες εξακολουθούν να συνδέονται με καλώδια αλουμινίου… τύπου χαλκοσυγκόλληση.

5. Αφαιρέστε τα παλιά σώματα θέρμανσης

Αν απομακρύνετε παλιούς θερμοσίφωνες κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, είναι απαραίτητο ο Ηλεκτρολόγος ανακαίνισης να εξασφαλίσει ότι όλες οι παλαιές καλωδιώσεις θα αποσυνδεθούν στον πίνακα κυκλωμάτων. Όταν δεν συνδέονται πλέον σε μια πρίζα τα καλώδια πίσω από τοίχους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί ηλεκτρική φωτιά. Η αφαίρεση του κυκλώματος θα απελευθερώσει επίσης χώρο στον ηλεκτρικό πίνακα για πρόσθετες εξόδους.

Αν ανακαινίζετε το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία episkeves24.gr!

Δείτε επίσης:

Share this post?

About Author

Στάθης Σταθάτος

Τεχνικός στην επισκευή οικιακών συσκευών, καλύπτουμε όλες τις βλάβες 24 ώρες το 24ωρο σε όλη την Αθήνα και Αττική

Add Your Comment

Call Now Button